Pandemia de Corona virus a produs schimbarea, magazinele traditionale se muta in online.
Pandemia de Corona virus a schimbat multe in viata noastra, una dintre schimbari fiind modul de vanzare. De nevoie, multe business-uri exclusiv traditionale migreaza in online. Tot de nevoie multi clienti care cumparau exclusiv din magazine clasice au inceput sa se mute in online, sa cumpere folosind cardul, o metoda de plata nu foarte populara acum cateva luni.
Asadar, la vremuri noi avem trenduri noi:
Magazine online traditionale
Fie ca vorbim de carne proaspata din surse traditionale sau de paine calda pe vatra ori legume si fructe crescute ca la tara. De la piata la Oborul digital, de la ferma la online si tot asa tot mai multe afaceri traditionale migreaza in online.
Preturi dinamice
care determină vânzări și profit optim. Sau mai bine zis adaptarea pretului la piata. Nu e deloc simplu, pentru a ieși în evidență în acest mediu extrem de competitiv, magazinele online trebuie să monitorizeze prețurile concurenților, să analizeze cererea sezonieră și istorică și să ajusteze preturile în timp real. Dar exista si instrumente care pot ajuta ...
Explozia social commerce
Adica cumparat direct de pe Facebook sau Instagram. Trebuie sa va ganditi unde sunt clientii tai, cand sunt activi si care este momentul oportun sa cumpere. Campanii de marketing in social media si integrare intre magazinul online si social media.
Chatbots
Toata aceasta schimbare forteaza oameni care nu se descurca bine cu calculatorul sau telefonul sa cumpere online. Si acesti oameni au nevoie de asistenta, insa un serviciu de asistenta 24x7 asigurat de alti oameni este costisitor. Asa ca robotii ne ajuta, mai bine zis chatbotii, ei pot ghida clientii sa cumpere mai usor.
Livrarea cu drone
Wow...pare Science-fiction dar in unele tari e deja functionala. Vine valul si peste noi romanii in curand, de drone 🙂 care ne vor livra coletul in balcon sau pe peluza casei.
Creșterea pieței second-hand aka „re-comerț”
Si uite asa olx-urile s-au inmultit, oferta s-a diversificat, produsele second-hand se gasesc online mult mai usor. De la piese auto, la unelte si scule sau electronice si carti, gasesti orice. Iar oferta e mult mai bogata.
Magazinul multi-platforma
In 2022 in comerțul electronic vorbim despre omniprezență, nu doar multi-dispozitiv, ci multi-platforma. Asadar magazinele online sunt si pe Facebook, Instagram, Snapchat, Google Shopping, SMS ... și așa mai departe. Magazinul trebuie sa fie peste tot. Dar pentru asta trebuie investit in automatizare ...
Vanzarea de abonamente sau subscriptii
Similar Netflix sau sau abonamentului de telefonie mobila, doar ca achizitionate online. Abonamentele oferă o experiență livrată în mod regulat. Valoarea pentru client vine sub forma unor lucruri precum personalizarea, comoditatea sau economia de bani.
Focus pe Direct-to-Customer (D2C)
Sau un lant mai scurt de la producator la client, fara angro, fara distribuitor, ci producatorul care vinde direct prin propriu magazin online multi-platforma. Asta se traduce intr-un pret mult mai bun pentru client si o livrare mai rapida. Dar nu toti producatorii au departamente IT...
Simplu de cumparat online
Asta inseamna modificarea magazinelor online incat sa ofere o experienta simpla de cumparare, pentru oricine, nu doar pentru cei care se descurca cu computerul sau telefonul. Suna simplu dar nu e.
Noi la Infynit Digital ajutam la aceasta transformare de la magazinul clasic la cel online. Suntem alaturi de voi cei care faceti pasul catre comertul online.
Echipa Infynit Digital.